Трагедія трапилася в одній із шкіл міста Боярка, що неподалік Києва. Там у школі знепритомніли дві семикласниці, дівчата отруїлися медичним препаратом “Дротаверин”, який спожили спеціально, в якості експерименту.

Деталі розказали в облації Київської області.

Попередньо встановлено, що дівчата подивилися відео в одній із популярних соціальних мереж з закликом спробувати медичний препарат. На перерві учениці придбали в аптеці «Дротаверин» та вжили кожна по 40 таблеток в приміщені школи. Дівчат у непритомному стані знайшли однокласниці, які забили на сполох.
Медики, які прибули на місце події констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доправили до медичного закладу. Наразі життю дівчини нічого не загрожує.
На місці події працюють слідчо-оперативна група Фастівського районного управління поліції, кіберполіція та ювенальна превенція поліції Київщини. Наразі правоохоронці встановлюють обставини трагедії, опитують свідків.
Наразі поліцейські встановили провізорів, які зізналися у тому, що продали лікарський препарат дітям.
Враховуючи те, що препарат “Дротаверин” є аналогом препарату “НО-ШПА” та відпускається без рецепту слідчі невідкладно направили листи до Держлікслужби України щодо законності продажу лікарських препаратів дітям та до Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації щодо попередження таких порушень у майбутньому.