У Запоріжжі відбувся анонсований марш жінок.

День 8 березня  чатина запоріжанок вирішили провести під стінами міської ради. Акція розпочалася о 14:00 й тільки нещодавно закінчилася, участь у заході взяло кілька сотень людей.

Мета заходу – привернути увагу місцевої влади до потреб жінок, особливо до тих, хто страждає від домашнього насилля. За словами спікерів заходу, кожвна третя жінка в Запоріжжі потерпає від насилля, а це приблизно 130 тисяч людей — хоча б раз у житті зазнавала насильства та потребувала безпечного місця.

Учасники акції звернули увагу на те, що в Запоріжжі досі немає жодного притулку для жінок, які страждають від насильства!
Знаєш, чому? Бо є люди, які ухвалюють рішення. І ці рішення впливають на тисячі людей.
– Так депутати та депутатки міської ради просто зробили вибір.
– Просто натиснули на кнопку.
– Ця кнопка при голосуванні за відкриття притулку для жінок стала вирішальною.
24 відповіді «НІ», 24 людини, які позбавили жінок права на безпеку. Ми щиро впевнені, що влада – це люди, яких ми найняли на роботу. І головна задача такої влади – ефективно розподіляти наші податки та забезпечувати потреби жителів міста – пояснюють організатори акції
Понад 750 людей підписали петицію із закликом відкрити шелтер для постраждалих від насильства жінок, але місцеві депутати не підтримали петицію й притулку для жіноку місті не буде.