На своїй сторінці у Фейсбук виконуючий обов’язки директора КЗ ВІАМЗ «Садиба Попова» Валерій Стойчев, що в місті Василівка, закликав не допустити чергового спаплюження історії.

За його словами, Василівська міська рада прийняла рішення про зведення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), де поховані засновники Василівки – Павло Васильович Попов, його дружина Олена Олександрівна та син Василь Попов.

Фото: Валерій Стойчев

 

Будівництво нових споруд на землі яка має важливе культурно-історичне значення – вандалізм. Таке зневажливе ставлення до поховань – обурює.

Автор поста порівнює дії нинішньої влад з радянською. Яка теж свого часу знищувала історичні пам’ятки. Зокрема, у 1956 році зруйновано церкву і цвинтар Святих Апостолів Петра та Павла у Василівці, споруду зводили коштом Ольги Попової. Тут, власне, і поховали сім’ю дворян. Замість церкви відкрили кінотеатр й танцювальний майданчик. Виходить, що люди розважались на «кістках».

Нагадаємо, 24 червня під час позачергової сесії Запорізької обласної ради кандидатуру переможця конкурсу на посаду директора комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Валерія Стойчева не була затверджена. Стойчев назвав ситуацію спробою рейдерського захвату.