Стосовно чоловіка, який у січні 2021 року вбив у дворі свою собаку складено обвинувальний акт. А це означає, що досудове розслідування закінчено, далі докази злочину буде оцінювати суд.

Про закінчення розслідування повідомили в ГУ НП області.

За інформацією правоохоронців, 3 січня 2021 року, чоловік на території  свого приватного домоволодіння по вулиці Оратовського в Мелітополі, сокирою наніс удари собаці породи німецька вівчарка.  Внаслідок отриманих ушкоджень  тварина загинула.

Працівникам слідчо-оперативної групи поліції, які оглядали місце події та виявили сокиру,  фігурант зізнався у своїх діях.  В ході подальших заходів, правоохоронці з’ясували, що собака належав іншому власнику, чоловіку 1989 року народження. У новорічні свята вівчарка втекла зі свого двору, напевно злякавшись гучних феєрверків.

Під час подальшого досудового розслідування дізнавачами Мелітопольського районного управління поліції була зібрана уся необхідна доказова база вини фігуранта. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального проступку за ознаками ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

За жорстокі дії по відношенню до тварини, чоловікові загрожує покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.