Парк “Енергетиків” у Запоріжжі для сучасної молоді ймовірно асоціюється з місцем розрухи та занепаду. Втім, більша частина містян згадують парк з теплом та ностальгією. Ще 20-30 років тому тут були красиві локації для відпочинку, кінотеатр, фонтан.

Тут, у 1956 році знімали декілька серій відомого фільму “Весна на Заречной улице” – однієї з найпопулярніших картин епохи відлиги. Після виходу фільму сходи у парку “Енергетиків” почали асоціювалися  з місцем романтики та почуттів. Саме тут головний герой фільму – Саша Савченко спробував поцілувати свою кохану  – вчительку Тетяну Сергіївну, за це отримав гарячого ляпаса.

Хто зна скільки поцілунків та ляпасів було на цих сходах після знімання фільму…

Реконструкція в парку “Енергетиків” є дуже бажаною, про це неодноразово висловлювалися містяни, тим паче після реконструкції Правобережного пляжу, який зі скандалами, але обладнали. Місцева влада також заявляла про плани довести цей парк до влади, але строків не називала.

Тим часом у соціальних мережах поширюють відео з того самого парку.

 

Вчора відомий у Запоріжжі краєзнавець Роман Акбаш показав свіжі фото з парку, там сходи та місце де колись стояв фонтан обнесли стрічкою. Роман висловив сподівання, що нарешті прийшов час реконструкції, але – навряд…

У пресслужбі міської ради на запитання про можливий початок робіт сказали лише те, що й так відомо – плани є, але ж ні тендерів, ні проєктів поки не розробляли.

Раптом,якщо ви хочете згадали яким був парк декілька десятиліть тому, залишаємо вам посилання на фільм