Вчора, 18 березня на сесії Запорізької обласної ради депутати підтримали пропозицію виділити 1,9 мільйона гривень на встановлення ангіографа у Бердянську.

Місто, в  якому налічується понад 100 тисяч мешканців є одним з найвіддаленіших від обласного центру, везти хворого з інфарктом до Кардіоцентру, або обласної лікарні, що в Запоріжжі означає щохвилини втрачати шанси на життя. Відділення, де могли б діагностувати та оперативно надавати допомогу серцям пацієнтів є конче необхідним. Це збагнули давно, бо ж смертність від серцево-судинних захворювань у Бердянську, зрештою, як і по всій Україні, посідає перше місце. Втім активно заговорили про необхідні встановлення ангіографа лише у 2019 році. Обладнання купили, але не встановили, бо необхідні були додаткові кошти та додаткові обладнання. Після двох років боротьби, гроші нарешті вчора виділили, таку ж суму планують надати та з міського бюджету Бердянська.

Ангіограф буде локалізуватися в Бердянському територіальному медичному об’єднанні, у терапевтичному корпусі.

Саме зараз там проходить реконструкція, самі медики також готуються до роботи обладнанням. За виділені кошти планують придбати апарат ШВЛ та дефібрилятор, а також забезпечать встановлення та організацію лікувально процесу.

При наявності ангіографа бердянські медики зможуть також самостійно робити також стентування.