Таке рішення було прийнятим вчора на пленарному засіданню першої сесії Запорізької облради восьмого скликання.

Згідно з попереднім планом, Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи переїде в приміщення поблизу Запорізької обласної клінічної лікарні. Власне об’єкт раніше й знаходився на балансі обласної лікарні, тут раніше розміщувався морг обласної лікарні та навчальна кафедра СМЕ.

Споруда, в яку до кінця цього року повинен переїхати морг потребує ремонту та переоснащення, сюди завезуть нові холодильні установки. На всі ремонтно-організаційні роботи обласна рада виділила 10 мільйонів гривень.

Варто сказати, на це рішення мешканці Шевченківського району чекали довго, протягом багатьох років вони скаржилися на дискомфорт, бо ж морг зараз локалізується у житловому кварталі, на вулиці Чарівна. Мешканці цього району, у тому числі діти, часто могли спостерігати за всім, що відбувається поблизу закладу. Люди також скаржилися на неприємний запах.

Питання перенесення моргу почали підіймали ще у 2018 році. Тоді говорили про аварійність самого будинку  та неможливість його реконструкції, через те, що об’єкт знаходяться у приватній власності.

Читайте також: Медустанову, яку уподобали безхатьки у Запоріжжі, передали на баланс інфекційної лікарні