Про це стало відомо вчора, 13 квітня, під час пресконференції голови ОДА Олександра Старуху. Звісно, головні теми – поширення коронавірусної хвороби по області та вакцинація.

Коли присутнім дозволили ставити питання чиновнику, одна з присутніх журналісток запитала: «Як так сталося, що за суботу усього вакцинувалося тільки 10 осіб. Як це може так бути на всю Запорізьку область?».

«П’ять робочих днів у людей. Відповідно, треба було одну групу залишити. А вже на наступний вихідний залишимо одну чи дві групи, щоб вони допрацювали протягом тижня. Бо є Кодекс законів про працю, де вказано, що має бути п’ять робочих днів. Випало так, що того разу не було достатньої кількості медиків», – відповів Олександр Старух.

Також стало відомо, що після закінчення першої хвилі вакцинування можливо до Запорізької області привезуть вакцини Sinovac та Pfizer. Але очільник області сам зазначив, поки про другу хвилю вакцинації говорити дуже рано.

Таким чином, станом на 12 квітня за добу вакцинувалися 520 осіб, всього ж, від початку кампанії – 14217 осіб.

Нагадаємо, в ніч з 24 на 25 лютого у Запоріжжя доставили першу партію вакцини Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція), яку закупили за державні кошти. З 25 лютого вже стартувала вакцинація населення.

На головній – фотоілюстрація