Вигадати, що таке може трапитися у столиці України, в одному з найбільш комфортних для життя районів, навряд можна було.

Перший будинок ЖК “Навігатор”, що розташований по провулку Балтійському, 5 в Оболонському районі Києва залишився без електроенергії. Мешканці на нервах, діти голодні.

Двадцятиповерхівку здали в експлуатацію у вересні минулого року. У таких висотках підключення газу не передбачено, все на електриці, навіть водопостачання залежить від неї. Немає електропостачання, розігріти їжу, закип’ятити воду та навіть сходити до туалету не можна. В будинку 6 під’їздів, а це близько 1000 квартир. Заселено понад 75% помешкань. Майже всі сім’ї молоді та з дітьми й усі разом стали заручниками керуючої компанії, яку нав’язав забудовник – ДБК Житлобуд.

Оголошення про відключення електропостачання висіло днів 5, було зазначено, що електропостачання відключать з 9:00 до 17:00. Чи можна до цього підготуватися? Коли все на електриці – навряд! Але що тут вдієш – треба то треба. Мешканці на цей день змінили плани, підлаштували все так, щоб не сидіти в квартирі. В обіцяний час електроенергія не з’явилася, телефони керуючої компанії ТОВ “ЕК “Комфорт-Мастер” мовчать. Чому? Бо в них робочий день закінчився і нехай весь світ почекає. Міський кол-центр каже: “нічим вам не допоможемо, у вашому будинку за все відповідає керуюча компанія”.

Електроенергію не дали й о 22:00 і навіть не обіцяють. Майстри кажуть: “там ми звідки знаємо, може і завтра не буде”. У телеграм чаті ЖК Навігатор мешканці обурюються, сперечаються, бо дитині, тим паче якщо вона грудна, не поясниш, що поїсти можна буде завтра, але це не точно.  Кав’ярні також зачинені, можна, мабуть, розраховувати хіба на піцу і тих людей, які її доставлять темними сходами, може навіть на 25 поверх. Люди в заручниках і вже зовсім скоро навіть обурюватися не зможуть, бо гаджети у багатьох вже сіли…

Ви скажете – що тут надзвичайного, теж мені проблема, таке буває? Ми вам відповімо – це не нормально, що так буває, і поки будемо мовчати, так буде продовжуватися!