На сайті електронних петицій з’явилася пропозиція від місцевого активіста Миколи Ралика, в якій пояснюються, що комунальникам необхідно змінити методи у боротьбі з амброзією. Інакше, через неефективність масово страждатимуть алергики.

Вказано, що амброзія полиноласта після скошування дає бокові паростки. Частина рослини починає цвісти і формувати насіння в приземній частині, де коса (під час скошування) їх не завжди може дістати. Тому покіс амброзії ,з травня по серпень, не є дієвим.

«В Запоріжжі, через нестачу коштів, газони косять 4-5 рази на сезон. Це недостатньо для недопущення формування насіння амброзії полинолиста. Тому її багато на газонах, які косяться» – зазначає авто петиції.

Він пропонує дотримуватись правил й здійснювати покіс алергенної рослини 10-14 разів. Інакше, в Запоріжжі не впораються з подоланням проблеми й гроші з бюджету просто викинуться на вітер.

Нагадаємо, активіст Микола Ралик понад 17 років бореться із карантинною рослиною. За його ініціативи навіть було створено інтерактивну «карту амброзії».

На головній – фотоілюстрація