Запорізький регіон є одним з шести в Україні, які знаходяться в “червоній” карантинній зоні.

Про це стало віддомо сьогодні за даними МОЗ.

Це означає, що у місті та області продовжують діяти жорсткі карантинні обмеження. ТРЦ та заклади громадського харчування зачинені для відвідувачів і так буде до того часу, поки регіон не віднесуть до іншої зони, хоча б помаранчевої.

Влада міста повідомила, що рішення було прийнятим у Києвф. а тому місцева влада на нього вплинути не може.

Запоріжжя та Запорізька область, згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається у Києві, продовжують залишатися у «червоній» зоні. Саме тому у місті продовжують діяти обмеження, які стосуються «червоної» зони. Зокрема щодо роботи кафе та ресторанів, які не можуть приймати відвідувачів, а лише здійснювати адресну доставку та працювати навинос, заборони приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах. Це загальнодержавні вимоги, які місцева влада не має права порушувати. В іншому випадку винні у порушенні таких вимог можуть бути притягнуті до відповідальності, і стосується це не лише підприємців, а й представників органів місцевого самоврядування, якщо не будуть прийняті відповідні рішення на місцевому рівні – зазначено на сайті міської ради.

За останню добу в області зареєстровано 85 нових випадків захворювання на COVID-19, 61 з них – у Запоріжжі. Летальних випадків протягом минулої доби не було. Якщо ситуація втримається, то зовсім скоро в Запоріжжі послаблять карантин.