Питання встановлення пам’ятника великому українському Кобзарю розглянуть на сесії міської ради.

Петиція №6558 депутата райради Віктора Дерев’яненка набрала необхідну кількість голосів. Свої підписи під ініціативою поставили 917 запоріжців.

Автор петиції зазначає, що на генеральному плані міста передбачено будівництво пам’ятника навпроти театру Магара. У сквері місце передбачено, і наче вже є готовий проєкт, залишається лише виділити кошти на будівництво.

У генеральному плані міста вказано, що на площі Театральній, перед театром ім. В.Г. Магара, повинен бути встановлений цей пам’ятник і вже є готовий проєкт цього пам’ятника.
Враховуючи успішно проведену реформу децентралізації у 2014-2019 рр., збільшення надходжень до міського бюджету та інші вищевказані факти, просимо депутатів Запорізької міської ради внести зміни до бюджету міста та виділити кошти на побудову повноцінного пам’ятника нашому Кобзарю – Тарасу Григоровичу Шевченку – пише Дерев’яненко.

Ідею встановлення повноцінного пам’ятника Тарасу Шевченку піднімають давно і з певною періодичністю. Не всі погоджуються з обраною локацією для встановлення скульптури, вважаючи, що пам’ятник має стояти на чолі центрального проспекту, на місці, де колись стояв Ленін. У сквері театральному також була ідея поставити пам’ятник режисеру та актору Володимиру Магара. Була навіть ідея встановлення напроти театру пам’ятника гардеробній вішалці, з якої, як вважають автори ідеї, розпочинається театр.