У центрі Києві сьогодні справді гаряче, окрім акцій протесту мешканців Оболоні та Осокорків захід проводили також велосипедисти.

Молоді люди провели акцію та  вшанували пам’ять загиблої 9 травня велоактивістки Вероніки Вишинської та ще 235 загиблих активістів велосипедного руху Києва, повідомляють в Press Info

Учасники акції запалили свічки перед Кабінетом міністрів та передали свої вимоги Прем’єр-міністру: скасування «безкоштовних» 20 км год, та встановлення камер відеофіксації у населених пунктах, особливо тих, де проходять швидкісні траси.
Активісти також прив’язали до стовпа біля КМДА білий велосипед – світовий символ загиблих велосипедистів. Символ має нагадувати посадовцям про необхідність створення безпечної велосипедної інфраструктури.

«Київ не розбудовує велосипедну мережу, – жаліються активісти. – З 2017 року відповідальний за розвиток велоінфраструктури міста Олександр Густєлєв годує нас обіцянками, водночас кияни продовжують гинути і травмуватися на вулицях столиці. За ці 4 роки у Києві з’явилося всього близько шестидесяти кілометрів велодоріжок із 1100 передбачених Велоконцепцією Києва».