Про це сказав голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Він уточнив, що виключений з фракції Євген Шевченко неодноразово робив вислови, які розходяться з позицією Президента. Цей фактор оцінили депутати, тому переконувати їх не довелося, голоси для виключення зібрані і вже скоро рішення буде зачитанив з трибуни Верховної ради.

Дослівно Олександр Корнієнко:

«Ми послідовно демонструємо нашу політичну позицію, і, якщо людина її не підтримує, цілком логічно, що вона відправляється у самостійне плавання. До того ж, судячи з телеграм-каналу Євгена Шевченка, він дуже радий цьому і готовий далі робити політичну кар’єру», – пояснив Корнієнко.

За його словами, фракція ухвалила рішення про виключення Шевченка зі свого складу більшістю голосів. Окрім висловлення власної політичної позиції він дозволяв собі заяви у сфері зовнішньої політики, неузгоджені ні з Президентом України, ні з Міністерством закордонних справ.

«Своїми діями пан Шевченко поставив під загрозу відносини України із міжнародними партнерами, а також завдав шкоди міжнародному іміджу України як передбачуваного партнера із послідовною політикою, що керується демократичними європейськими цінностями», – заявив Корнієнко.