​​Прикордоннна служба України вдруге затримала громадянина Росії, який самовільно та незаконна перетнув український кордон.

Вперше він це зробив три роки тому, тоді чоловіка повернули додому та видали заборону в’їзду до України на 5 років. Росіянин з вердиктом не погодився і вирішив пробувати ще. Неподалік від села Грабовське, що на Сумщині чоловіка затримали вдруге. Цього разу в порушника є два варіанти – повернутися додому із забороною в’їзду до України на 10 років, або ж залишитися в Україні, як він і мрів, але у в’язниці.

Деталі розказали в пресслужбі Прикордонної служби України.

У 2018 році цього чоловіка вже затримували за незаконне перетинання українського кордону. Щоправда, тоді він мав з собою паспорт громадянина РФ. Три роки тому його притягнули до адміністративної відповідальності, після чого порушнику заборонили в’їзд в Україну на п’ять років. Тепер порушнику кордону загрожує адмінвідповідальність та заборона в’їзду в Україну на 10 років.

За фактом затримання прикордонники направили в компетентні органи про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332-2 (Незаконне перетинання державного кордону України) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до трьох років за незаконне перетинання українського кордону особою, якій заборонено в’їзд на територію України.