У компанії “Місто для людей” Запоріжжя відреагували на публікацію Regionnews, в якій йшлося про затоплення водою будинку за адресою Героїв 93-ї бригади, колись Гудименка. Компанія є управителем даного житлового будинку, а тому в пресслужбі вирішили спробувати пояснити чому мешканці стикнулися з подібною ситуацією.

Там пояснюють – будинок має велику заборгованість, грошей, які надходять на рахунки компанії не вистачає, щоб проводити ремонти й запобігати подібним ситуаціям. Далі дослівно коментар “Міста для людей”.

Будинок за адресою вул. Героїв 93-ї бригади (раніше вул.Гудименка), 15 має велику заборгованість. Обслуговується на умовах типового договору. Баланс будинку складає -596 тисяч гривень. За таких обставин планування поточних ремонтів, які покликані підтримувати інженерні мережі та конструктивні елементи в належному стані, просто неможливо, оскільки поточні ремонти виконуються коштом накопичених коштів на будинку за однойменною статтею тарифу.

У компанії запевнили, що пропозиція розв’язання проблеми від них прозвучала, але мешканці не відреагували.

Перш за все, нагадуємо, що для боржників є можливість укласти договір про реструктуризацію, який розтягує виплату в часі, таким чином робить її менш обтяжуючою для людини. Головне, що уклавши договір про реструктуризацію, людина може звертатися за отриманням субсидій, що важливо з огляду на те, що існує ймовірність, що особа накопичила борг через матеріальну скруту.

Друга пропозиція для мешканців цього будинку полягає в укладанні індивідуального (прямого) договору, в якому мешканці можуть скоригувати перелік робіт, вказану в договорі, їхню періодичність, коригувати суму, яку вони готові накопичувати на поточний ремонт, а також скласти чіткий план першочергових робіт. На жаль, поки мешканці будинку не погодились на пропозицію керуючої компанії.

 

Читайте по темі:

Міська влада планує не підтримувати петицію стосовно ТОВ «Місто для людей Запоріжжя»

Чому міська рада Запоріжжя не карає керуючі компанії за бездіяльність?