В рамках прес-конференції головне управління ДСНС у місті Запоріжжя підготувало майстер-класи для журналістів з правил пожежогасіння. Всього було чотири випробовування, в ході яких визначались переможці.

Четверо бажаючих відчути себе у ролі пожежників почали виконувати вказівки практикуючого пожежника. Першим завданням для новачків було одягти необхідну екіпіровку на швидкість. З цим впорались всі, але за різний час, тому переможця визначити було не складно.

На наступному етапі потрібно було одягнути балон з киснем, і тут виникли труднощі, адже вага балона становить більше 10-ти кілограмів і самотужки складно підняти й закинути його на спину. Та щоб виконати його, пожежним довелося допомагати. Але все ж, переможця обрано, тому можна переходити до наступного випробування.

Третє випробування викликало шквал емоцій, адже виявилось не зовсім простим. Метою завдання було збити напором води м’ячик з металевої опори. Воно показало, наскільки важливим є траєкторія напору та сила пожежних, аби утримати пожежний шланг. І все ж, перемогу у цьому раунді здобув єдиний чоловік в жіночому колективі новобранців. Він найшвидше та найточніше поцілив в м’яч.

І останнє, але найголовніше завдання – погасити уявну пожежу. Хоч і загасити вогонь мав змогу лише один учасник, інші могли лише спробувати користуватися вогнегасником. Зрештою, всіх переможців на кожному випробовуванні нагородили призами та висловили подяку за участь в тематичному майстер-класі.

 

На цьому практична частина закінчилась, і всіх запросили на офіційну частину прес-конференції. Там були представлені доповіді від підрозділів ДСНС, щодо актуальних небезпек літнього пожежонебезпечного періоду.