Цілий скандал розгорівся в Запорізькій області через вимагання коштів за прохід до моря з боку шахраїв.

Чоловіки поставили будки та огорожу, які перешкоджали проходу до моря між населеними пунктами Приморський посад та Новокостянтинівка Мелітопольського району. В усіх, хто бажав полежати на пляжі чи скупатися в морі вимагали гроші. Люди з новими правилами не погодилися й заявили до поліції, скарг надійшло декілька, тож поліція відкрила кримінальну справу. Поки її розслідують, будку та огородження сьогодні прибрали й зараз вирішується питання про накладання арешту на вилучене майно шахраїв.

Як виявилося, збирати з людей гроші вирішив приватний підприємець, який підписав відповідний договір з підприємством, що має в оренді дві земельні ділянки поблизу морі.

Про це прозвітували в ГУНП Запоріжжя.

В ході досудового розслідування дізнавачами встановлено, що керівництво приватного підприємства, яке з 2007 року має в довгостроковій оренді дві земельні ділянки загальною площею близько 7 га, 25 травня 2021 року підписало договір з місцевим підприємцем на використання земельної ділянки та надання платних послуг на орендованій території. Підприємцем на території були встановлені тимчасові споруди та загородження, які перешкоджали вільному проїзду на узбережжя. Після того, як до поліції почали надходити скарги від громадян, правоохоронці спільно з представниками влади провели всебічну перевірку та з’ясували, що підприємець не має дозвільних документів на встановлення тимчасових споруд.

«Сьогодні, 4 червня, в рамках кримінального провадження, поліціянти відділення № 2 провели слідчі дії, додаткового оглянули місце події. Із залученням спеціалістів відділу містобудування архітектури ЖКГ та будівництва, землевпорядника Олександрівської ОТГ, під процесуальним керівництвом  Приазовського відділу Мелітопольської окружної прокуратури, з території земельної ділянки вилучені дві тимчасові споруди для здійснення підприємницької діяльності та дві тимчасові споруди, що обмежували доступ громадян до пляжу. Наразі вирішується питання накладення арешту на дане майно, – повідомив т.в.о. начальника відділення № 2 Мелітопольського районного управління поліції Володимир Кравченко.

Наразі доступ до узбережжя Азовського моря між населеними пунктами Приморський посад та Новокостянтинівка Мелітопольського району на території Олександрівської територіальної громади вільний та безплатний.