Аналіз заробітних плат міських голові обласних центрів України здійснили аналітики руху “Чесно”.

В аналітиці згадують і міського голову Запоріжжя Володимира Буряка, який є один з найдорожчих серед колег в Україні. Хоч Володимир Буряк не живе на одну заробітну плату, втім вона все одно вражає своїми цифрами.

Так, у квітні Володимир Буряк отримав винагороду за свою роботу в розмірі 127, 5 тисяч гривень, 73% з цієї суми – премії, про які подбали депутати міськради ще у грудні минулого року. Тоді народні обранці вирішили виплачувати надбавки міському голові за вислугу років у розмірі 15% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50% від посадового окладу.

Один раз на рік Володимир Буряк отримує дві матеріальні допомоги: на суму середньомісячної заробітної плати для вирішення соціально-побутових питань і на суму посадового окладу — для оздоровлення при наданні щорічної відпустки. І найголовніше — міська рада вирішила, що панові Буряку мають виплачувати щомісячно 15% від фонду заробітної плати за посадовими окладами апарату і виконавчого комітету Запорізької міської ради, який затверджений у штатному розписі, а також до державних та професійних свят і ювілейних дат у межах фонду преміювання, утвореного в розмірі не менш як 10% посадових окладів, та економії фонду оплати праці.