Збірна Україна здійснила камбек у першому матчі на Євро-2020 проти Нідерландів, однак таки поступилася голландцям 2:3, пропустивши на 85-й хвилині від Думфріса.

У стартовому поєдинку на Чемпіонаті Європи українська збірна зустрічалася з Нідерландами. У першій половині зустрічі глядачі голів не побачили: фаворит тиснув, проте свою перевагу в голи не втілив. До того ж один з кращих матчів в кар’єрі видав кіпер київського “Динамо” Георгій Бущан, який здійснив кілька божевільних сейвів.

Після перерви “ораньє” все ж досягли свого та пробили Бущана. Рахунок відкрив Жоржина Вейналдум, зреагувавши на відскок після прострілу з правого флангу. Потім Миколенко не встояв на ногах під тиском у своїй штрафній, а нідерландці цей пресинг також довели до гола.

Все перевернулося буквально за чотири хвилини: Ярмоленко чудовим дальнім пострілом у дев’ятку відіграв один м’яч, а Яремчук ударом головою замкнув подачу зі стандарту від Маліновського.

На жаль, втримати нічию не вдалося: банальна подача з лівого краю, а також успішна гра Думфріса “на другому поверсі” приносить Нідерландам перемогу.

Нідерланди – Україна – 3:2
Голи: Вейналдум, 52, Вегхорст, 59, Думфріс, 85 – Ярмоленко, 75, Яремчук, 79
Нідерланди: Стекеленбург – Думфріс, Тімбер (Велтман, 88), де Врей, Блінд (Аке, 63), ван Анхольт (Вейндал, 63) – де Роон, Вейналдум, Ф. де Йонг – Вегхорст (Л. де Йонг, 88), Депай (Мален, 90)
Україна: Бущан – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Маліновський, Сидорчук, Зінченко – Ярмоленко, Яремчук, Зубков (Марлос, 13, Шапаренко, 64)
Попередження: Сидорчук, 90+3

Нагадаємо, що на груповому етапі українську команду чекає ще два матчі. 17 червня наша команда зіграє з Північною Македонією, а 21 числа – з Австрією. У плей-офф з групи виходять дві перші збірних. Також боротьбу в турнірі продовжать шість команд з восьми, які фінішують третіми у своїх квартетах.