Розробниця детального плану території (ДПТ) Мінського масиву, архітекторка Олена Збаратська повідомила журналістам «Апостроф», що у столиці може з’явитися новий мікрорайон. Комісія Київради підтримує проєкт, тепер план мають затвердити на сесії Київради.

За планом новий мікрорайон можуть відбудувати в районі вулиці Юрія Кондратюка Оболонського району. Якщо план набере необхідну кількість голосів на сесії Київради – на території відбудують інфраструктуру, навчальні заклади, лікарні, парк площею 31,67 га та все необхідне для населення.

У 2013 році Київська міська рада затвердила Рішенням «Програму щодо виконання і оновлення містобудівної документації міста Києва». Замовником такої роботи може виступати тільки адміністрація м. Києва в особі Департаменту містобудування та архітектури. ДПТ вже представлено.

«Що стосується відповідності Генплану міста, відповім, що в першу чергу детальний план відповідає стратегічній меті розвитку Києва – створення високоякісного середовища життєдіяльності, хоча Генплан 2020 багато в чому вже застарів, в ньому одним з основних напрямків розвитку передбачалася трансформація територій міських саме шляхом поступового виведення сільськогосподарської функції зі столиці», – розповідає пані Олена.

На головній – фотоілюстрація