14 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства», згідно з яким відтепер 16 лютого в Україні відзначають День єднання.

Попри те, що свято запровадили усього декілька днів тому, на державному та місцевому рівнях активно взялися його запроваджувати. На сьогодні у Запоріжжі анонсовано ряд заходів – піднімуть прапор України та заспівають гімн.

Мешканці нашого міста також долучилися до консолідації українського суспільства перед загрозою наступу РФ. Активісти та небайдужі громадяни у соціальних мережах діляться фото із заходів та закликають інших доєднатися.

О 10:00 на каскаді фонтанів «Райдуга» розгорнули Прапор Єднання – Державний Прапор України (50Х20 м):

Фото зі сторінки у Фейсбук Науфаль Хамдані

Фото зі сторінки у Фейсбук Науфаль Хамдані

Сторіз зі сторінки у Фейсбук Марини Моісеєнко

Фото з Телеграм-каналу голови ЗОДА Олександра Старуха

Біля міськради місцеві мешканці заспівали гімн України:

Фото з Телеграм-каналу в.о. міського голови Анатолія Куртєва

Для довідки: у ЗМІ та соцмережах почала з’являтися інформація, що РФ, яка у 2014 році окупувала півострів Крим та частину територій у Донецькій та Луганській областях, готує повномасштабний наступ на 16 лютого. Влада закликала людей не панікувати, РНБО відкинула таку можливість. А президент Володимир Зеленський вирішив на цю дату (16 лютого) запровадити День єднання.

На головній фото Науфаля Хамдані