Починаючи з 8 листопада посадовців, які не вакцинувались проти Covid-19, відсторонять від роботи без збереження зарплатні. Крім тих осіб, хто має медичні протипоказання.

Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області, повідомляється на сайті ЗОДА.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух розповів, що контролювати процес вакцинації проти коронавірусної хвороби серед працівників та держслужбовців та працівників будуть керівники державних органів.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік виробництв та організацій, співробітники яких мають обов’язково вакцинуватись від Covid-19.

До роботи без збереження заробітної плати не допускатимуться невакциновані робітники наступних професій: органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрації та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої освіти, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

На головній – фотоілюстрація