Сьогодні збірна України в 2 турі групового етапу Євро-2020 зіграє проти збірної Північної Македонії. 

Підопічні Шевченка поступилися в матчі першого туру збірній Нідерландів, відігравшись з рахунку 0:2, але не втримавши сприйнятливий результат. Одним із ключових епізодів гри з Нідерландами стала травма Олександра Зубкова. Тому Андрію Шевченку зі своїми помічниками треба поламати голову над вибором тактики й схеми на гру. За інформацією із табору збірної, Віктор Циганков тренується в загальній групі, що не може не радувати. Керманич збірної напевне зробить ротацію, а, можливо, збірна зіграє за іншою тактичною схемою.

Македонці програли в першому турі збірній Австрії, програли майже без шансів. Вочевидь, що підопічні Ангеловськи будуть грати другим номером у п’ять захисників, розраховуючи на контратаки та геній свого лідера Горана Пандева.

Історія протистоянь

Команди зіграли чотирі матчі між собою. Явна перевага на боці українців – 2 перемоги при одній поразці та нічиї. Дві останні гри синьо-жовті виграли в свого суперника якраз у відборі до чемпіонату Європи 2016 року.

Photo by Koen van Weel – Pool/Getty Images

Перед матчем

Андрій Шевченко (головний тренер збірної України): “Ми чудово розуміємо, які завдання стоять перед нами. Команда готується, налаштовується. Для нас це дуже престижний і важливий турнір, адже не щороку Україна потрапляє до фінальної частини чемпіонату Європи. Кожен футболіст розуміє важливість і усвідомлює відповідальність за свою та командну гру. Зайві слова й налаштування тут не потрібні.”

Орієнтовні склади

Україна: Бущан, Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Маліновський, Зінченко, Ярмоленко, Яремчук;

Північна Македонія: Дімітрієвські, Ніколов, Ростовські, Велкоскі, Мусліу, Аліоскі, Барді, Адемі, Ельмас, Пандев, Трайковскі

Гра відбудеться на Національному стадіоні в Бухаресті. Початок о 16:00 за київським часом.