Черговими фінансовими зобов’язаннями обростає Запоріжжя. Міська влада підписала черговий договір на отримання кредиту в сумі 35 мільйонів євро. Повернути повинна протягом 13 років, тобто віддавати кошти буде влада цієї та наступних двох каденцій.

Про це сповістили мешканців міста на сайті міської ради.

Кредитодавцем стала міжнародна фінансова організація IFC.

У міській раді поділилися планами на використання позичених коштів.

Ці кошти місто спрямує на реалізацію декількох програм. Серед них реалізація проєкту «Розумне місто», оновлення рухомого складу міського електротранспорту та спеціальної дорожньої техніки, реконструкція одного з міських парків.

Зокрема передбачена закупівля тролейбусів з автономним ходом, електробусів. Їх будуть використовувати не лише на чинних, а і на нових маршрутах. Так планується створити три нових тролейбусних маршрути. Заплановані модернізації п’яти тягових підстанцій, оновлення спеціальної техніки міського електротранспорту, облаштування зупинкових комплексів інформаційними електронними табло для інформування громадян про час прибуття громадського транспорту.

Для забезпечення всесезонного утримання доріг планується закупити вакуумні підмітальні машини, механічні підмітальні установки, машини дорожні комбіновані різних моделей (з піскорозкидальним, поливомийним обладнанням, щіткою, снігоочисним відвалом). Це дозволить підвищити якість утримання доріг, у тому числі у період снігопадів.

Планується реконструкція парку Трудової Слави. У результаті у Запоріжжі з’явиться сучасний парк у центрі міста. Для його обслуговування передбачається закупівля сучасної техніки. Також запланована реконструкція ділянки автодороги по вулиці Тиражній – зазначається на сайті міськради.