Сьогодні Запоріжжя сколихнула новина про смерть жінки у Шевченківському районі. На неї напала собака та перекусила на нозі артерію, в результаті вона спливла кров’ю. Місцеві мешканці обурилися ситуації. Перепало чомусь і волонтерам.

Зооволонтерка Інна Позднякова не стала мовчати з цього приводу та висловила свою думку у соціальних мережах.

«Мені ввечері зателефонували копи, сказали що жінку «відкачують», мовляв, заберіть собак. Але чим я могла допомогти??? Куди звертатись? У мене немає громадського притулку, ловців, машини, врешті решт, зарплати на все це!!!»

На думку жінки місту потрібен Центр поводження з тваринами, а не «незрозуміла» контора під назвою КП «Побутовик»

«У їх статусі прописаний і притулок, і вилов агресивних собак та багато ще чого. Проте вранці, вночі, вдень поліція телефонує нам, волонтерам! А не тим, хто зобов’язаний розв’язувати ці питання за наші податки»

Зазначимо, комунальне підприємство було засноване Запорізькою міською радою. У 2018 році стало отримувачем бюджетних коштів за надання ряду послуг, серед яких – ветеринарна діяльність.

У 2019 році було простерилізовано 900 безпритульних котів та собак. Від початку 2020 року ветеринари стерилізували 500 собак і 700 котів. При цьому, не зазначається хоча б приблизна кількість безпритульних тварин.

Також, не варто знімати відповідальність з власників, які «награвшись» викидають своїх улюбленців. Або відмовляються стерилізувати тварин. Після чого позбавляються цуценят та кошенят, у кращому випадку – підкидаючи їх волонтерам.

Нагадаємо, вчора, 2 серпня на вулиці Куліковська на жіку, яка вигулювала собачку, напали інші пси. Їх прикормлював місцевий мешканець. Одна з собак прокусила артерію на нозі жінки 1964 року народження. На місце події викликали медиків. На жаль, вони не змогли допомогити. Постраждала спливла кров’ю.

На головній фото зі сторніки у Фейсбук Інни Позднякової