Правоохоронці та голова Дніпровського району прокоментували ситуацію, яка сталася в одному з житлових будинків в районі Металургів.

Інформація про інцидент надійшла на лінію «102» о 21:40. Протягом декількох годин, в ніч з 2 на 3 серпня, бійці ДСНС гасили пожежу на загальній площі 450 кв.м. Було евакуйовано близько 100 осіб. Попередньо встановлено, що вчора вдень підприємство-підрядник проводило ремонтні роботи на даху будинку. Можливо, стався вибух газового балона. Наразі проводиться розслідування, повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

«Імовірно зірвався газовий балон, який за попередньою версією знаходився на даху будинку. В результаті, загорівся чотириповерховий будинок, який має чотири під’їзди. Усього тут знаходиться 34 квартири. Скільки тут проживає людей на цей час невідомо. Створено штаб з реагування. Зараз ми збираємо мешканців, щоб розуміти, кому потрібно надати допомогу. Будемо розглядати питання щодо тимчасово відселення жителів будинків, які цього потребують», – розповідає голова Дніпровського району Віталій Змієнко у відео Телеграм-каналу «Это Запорожье».

Нагадаємо, що під час пожежі постраждав співробітник ДСНС, його доставили у місцеву лікарню. Серед мешканців будинку постраждалих немає.

Штаб консолідації створено у школі №66, яка знаходиться по вул. Рекордній, 1. Сюди небайдужі можуть принести допомогу людям.