Вчора, 2 серпня, загорілася одна з багатоповерхівок, яка знаходиться по вул. Сержанта Медведєва, що у Дніпровському районі міста. Рятувальники протягом декількох годин боролися з вогнем.

Інформація про пожежу надійшла на лінію «101» о 21:15. До приїзду рятувальників жителі евакуювались самостійно з будинку. Вогонь поширився на загальну площу 450 кв.м. Складність ситуації полягала у тому, що на даху, де сталася пожежа, проводилися ремонтні роботи. Тут було заготовлено будівельні матеріали, у тому числі легкозаймисті, повідомляє пресслужба ДСНС.

Гасіння пожежі відбувалося у двох напрямках: перший – загоряння на даху, де було залучено 7 пожежних стволів, два з них лафетні; другий – захист квартир на четвертому поверсі, де залучалося 4 пожежні стволи. Повністю загасити вогонь та ліквідувати наслідки вдалося о 23:55. Місцеві мешканці не постраждали. Також відомство запевняє, що жодна квартира не зазнала значних ушкоджень. Під наглядом пожежників людям дозволили забрати особисті речі та документи.

Усього до роботи над ліквідацією масштабної пожежі залучали 60 осіб особового складу та 15 одиниць техніки.

Правоохоронці проводять розслідування.

Нагадаємо, вчора вночі в соцмережах з’явилося повідомлення про загоряння багатоповерхівки в районі Металургів. На місце події виїхали рятувальники, правоохоронці, голова області та голова Дніпровського району. Під час пожежі постраждав співробітник ДСНС, йому надали медичну допомогу.

Для постраждалих мешканців будинку створили штаб консолідації у школі №66, яка знаходиться по вул. Рекордній, 1.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 270 ККУ (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки). За попередньою інформацією стався вибух газового балона.