Масштабні обшуки зараз відбуваються в приміщенні Запорізької міської ради, департаментах та комунальних підприємствах . Окрім цього силовики працюють в салоні Persona, який належить радниці Буряка Наталії Зайченко, за сумісництвом коханці Запорізького мера. За інформацією ЗМІ та фото в соціальних мережах Зайченко, міський голова, коштом містян ймовірно сприяв її розкішному життю та та розвитку елітного бізнесу.

Про обшуки в салоні журналістам Regionnews стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах.

Обшуки стали логічним фіналом розкішного життя Володимира Буряка та його близького оточення, про яке протягом п’яти років пишуть запорізькі медіа. Все йшло до того, що зловживання, відкати та привласнення коштів на реконструкціях, ремонтах, медичному обладнанні, харчуванні дітей будуть розкриті та оприлюднені.

Зокрема, щодо елітного салону краси Persona. Не вперше у запоріжців виникають питання стосовно бізнесу, який зненацька з’явився у Наталії Зайченко, котра не так давно була лише журналісткою, але після зв’язків з міським головою стала «успішною» бізнес-вумен. Її салон з’явився в найбільш “козирному” місці – на бульварі Шевченка, для чого було привласнено одне з відділень Укрпошти. Заклад нагадує скоріш хороми Людовіка XIV , а ніж салон краси: дорога ліпнина, шовкові шпалери, мармурова підлога, обладнання на мільйони гривень, косметика найдорожчого світового бренду Balmain. Обслуговують тут не пересічних громадян, а виключно тих, хто підходить по VIP- статусу. А на вечірки приїздять українські зірки, прайс яких вимірюється десятками тисяч доларів – Маша Єфросініна, Джамала, Ада Роговцева та багато інших.

Наталя Зайченко з деяких пір і не приховує життя ВІП-рівня. Якщо проаналізувати світлини на сторінці Instagram пані Наталії, то в очі кинуться дорогий брендовий одяг та взуття, прикраси, вишукані місця відпочинку та квартири. Хіба це обирали запоріжці, яким пропонують пляжі за ціною завищеною у п’ятеро, крадуть на закупівлі печива Контік для школярів, купують апарати ШВЛ за системою один за ціною трьох.

Та сама історія і з реконструкцією проспекту Маяковського, парку Ювілейного та Гагаріна, численної кількості житлових будинків, у яких проводили ремонти та реконструкції за вдвічі вищими цінами, ніж це роблять ОСББ. Зловживання під час реконструкції цих об’єктів є більш ніж очевидними. Іноді, навіть, болючими, як сталося будинком, який нещодавно горів по вул. Ведмедєва.

Такі історії ми бачимо, нажаль, не в перше – золоті унітази, батони, будинки, у випадку Володимира Буряка на 300 квадратів. Що чекає на Володимира Буряка та аж надто близьку подругу Наталю Зайченко далі, здогадатися не важко.