Майже щодня запорізька мобільна лабораторія фіксує відхилення у повітрі, а запоріжці скаржаться на їдкий запах від викидів заводів. Проте поки місцева влада особливо на все це не реагує.

У соцмережах екоактивіст Микола Ралик розмістив допис в якому розповідає про чергові викиди заводів. Він залишив свій транспортний засіб на вулиці. На ранок був неприємно вражений, адже авто покрило пилом.

Фото: Миколи Ралика

«Бабурчани. Якщо ви відкривали сьогодні вікна – тепер знаєте, що осіло на ваших легенях. Авто простояло ніч в 500 м від «Амстору».

Це не жарт і не стьоб. Це серйозна проблема. В Європі щороку від дії пилу помирає понад 400 тис. людей. У Запоріжжі міськрада мала прийняти рішення про поетапне зниження викидів, але цього не зробила. Нічого не роблять, прикриваючись відсутністю команд зверху», – пише він.

Також на повітря у Хортицькому районі скаржився Олександр Костенко:

Сьогодні (27.08.2021) вночі завдяки сформованим метеоумовам, діяльності промислових підприємств і бездіяльності влади – викиди серйозно накрили й Бабурку.
Майже рік пройшов з моменту проведення мітингу # МаюПравоДихаті, де зібралися кілька тисяч людей з вимогою виконання ст. 11 Закону “Про охорону атмосферного повітря” в частині прийняття рішення про поетапне зниження викидів, що забруднюють підприємства.
Але, місцева влада не діє, підприємства продовжують забруднювати повітря як їм заманеться, а люди через це продовжують хворіти і вмирати.
Необхідно далі тиснути на владу, щоб вони виконували законодавство України і думали про життя і здоров’я городян !!!

На головній – фотоілюстрація