В Хортицькому районі міста по вул. Запорізького козацтва завершуються ремонтні роботи дитячої бібліотеки, яка обслуговує понад 3 тисячі осіб.

Родзинка – оновлену бібліотеку розділять на чотири зони. Перша, baby-book. Тут наймолодших відвідувачів знайомитимуть з книгами та їх персонажами, розважатимуть, проводитимуть ігри й різноманітні заняття. Друга зона – медіа зал та 3D коворкінг, де проводитимуться заходи, лекції. Третя, teenager-book – зона сучасного інформаційно-освітнього центру для підлітків та lounge-зона для молоді. І остання, biblio-cafe з панорамним видом на вулицю, повідомляється на сайті Запорізької міськради.

Відомо, що бібліотека передбачена для того, щоб батьки могли лишити дітей на деякий час без догляду.

 

«Батьки можуть залишити свого малюка на деякий час, де він не тільки цікаво, а й з користю проведе час. Для них тут проводитимуть конкурси, вікторини, працюватиме медіа зал», – розповів міський голова Володимир Буряк.

Паралельно триває капремонт ще у п’яти бібліотеках (з бібліотекою по вул. Запорізького козацтва – шість). Завершуються роботи у Шевченківському районі – публічна бібліотека (вул. Чарівна, 121) та дитяча бібліотека (пр. Моторобудівників, 64), у бібліотеці по вул. Ладозькій, 26, що у Дніпровському районі.

Нагадаємо, на 50-їй сесії депутати Запорізької міськради схвалили рішення про реорганізацію бібліотечних установ. У Запоріжжі запрацювала одна з перших реформ бібліотечних установ. Перейняти запорізький досвід зголосилися керівники бібліотек у Нікополі, Херсоні, Маріуполі та Дніпрі.

Фото пресслужби міськради