RegionNews розповідав, що на території господарства у м. Молочанськ Пологівського району було виявлено спалах африканської чуми (АЧС). На сайті Держпродспоживслужби повідомили про перебіг карантинних заходів.

Встановлено два інформативні карантинно-поліцейські пости, які оснащені дезбар’єрами. З приватного господарства, де виявили АЧС, умертвили та спалили 9 голів свиней, щоб уникнути подальшого поширення хвороби серед тварин. Подвір’я додатково дезінфікували.

На 3 серпня обстежено 1 населений пункт, в якому налічується 114 свиней. В зоні спостереження знаходиться 7 населених пунктів, де проведено подвірний обхід. В 76 дворах налічується 603 свині.

Карантин планують зняти через 40 днів. Після виконання усіх санітарно-ветеринарних заходів.

Для довідки: Африканська чума свиней – гостроінфекційне вірусне особливо небезпечне захворювання свиней, яке характеризується лихоманкою, крововиливами, синюшністю шкіри та високою смертністю. Вірус стійкий до дії зовнішніх факторів – в гної і ґрунті залишається життєздатним до 3 місяців, в копчених м’ясопродуктах – до 6 місяців, в замороженому м’ясі – до 3 років. Лікування та ефективної вакцини для профілактики хвороби на даний час не існує. ЛЮДИ НА АЧС НЕ ХВОРІЮТЬ!