У соціальних мережах запоріжці вкотре скаржаться на центр масової вакцинації, який знаходиться в Амсторі (вул. Перемоги, 64). Черги рухають досить повільно, адже на місці працює усього одна бригада.

Відповідний пост у себе на сторінці розмістив журналіст Олександр Чубукін. Особливо його розгнівало те, що під час візиту голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха, тут працювало чотири бригади медиків, а зараз усього одна. Жартома він навіть запропонував щодня влаштовувати візит посадовця.

У коментарях радниця голови з питань інформаційної політики Запорізької облдержадміністрації Катерина Іванус одразу «відмежувала» ЗОДА від центру масової вакцинації в «Амсторі». За її словами – за організацію процесу відповідає міськрада.

Журналісти RegionNews звернулись за коментарем до заступника міського голови з питань медицини Геннадія Наумова:

«Я знаю, що від самого ранку в «Амсторі» працює усього одна мобільна бригада. Тут потрібно розуміти наступне: за короткий термін ми маємо вакцинувати 80% працівників освіти. Аби, коли Запоріжжя увійде в помаранчеву зону, можна було не закривати освітні заклади. Перед нами таке завдання поставив президент. На сьогодні в Запоріжжі функціонує 27 бригад медиків. Більшість з них працює на об’єктах. Працюємо над тим, щоб кількість бригад збільшилась, але тут все не так просто. Медики мають пройти спеціальне навчання, отримати сертифікати. Поки виходимо з того, що є. Медики не можуть скрізь розірватись. До того ж черги завжди будуть, навіть коли кількість бригад зросте. В основному люди йдуть вакцинуватись саме в центри масової вакцинації в «Амсторі» та ТЦ «City Moll». Забуваючи, що щеплення можна отримати в медзакладах. Плануємо розмістити по Запоріжжю білборди, які інформуватимуть громадян про всі центри масової вакцинації».

Нагадуємо, на сьогодні у Запоріжжі працює 6 центрів масової вакцинації, які розташовані за наступними адресами:

  • КНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №1»: пр. Соборний, 88. Час роботи – щоденно, з 9:00 до 15:00.
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2»: вул. Авраменка, 4. Час роботи – щоденно, з 9:00 до 15:00.
  • КНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5»: вул. Запорізького козацтва, 25. Час роботи – щоденно, з 9:00 до 15:00.
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №8»: вул. Харчова, 8. Час роботи – щоденно, з 9:00 до 15:00.
  • ТЦ «City Mall»: вул. Запорізька, 1Б. Час роботи – щоденно, з 10:00 до 18:00.
  • 2-й поверх ТЦ «АМСТОР»: вул. Перемоги, 64. Час роботи – щоденно, з 10:00 до 18:00.