Вчора, 9 вересня відбулася нарада міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, голови ЗОДА Олександра Старуха з Міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим. Діалог відбувся у Києві, в приміщенні Мінрегіону.

Про це стало відомо від пресслужби відомства.

Говорили про технічний стан підготовки до опалювального сезону, фінансові аспекти діяльності підприємств теплопостачання, врегулювання заборгованості перед НАК “Нафтогаз України” та підтримку держави у цьому процесі.

Стало відомо, що для стабільного проходження опалювального сезону Запоріжжя потребує понад 700 тисяч гривень, частина з них має бути забезпечена коштом міського бюджету, якусь суму буде надано державою на виконання Закону «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», який набув чинності 29 серпня. Зазначимо, документ покликаний врегулювати заборгованість підприємств ТКЕ. Напередодні Уряд затвердив Методику визначення різниці в тарифах, яку компенсують з держбюджету. Найближчим часом буде проведено роботу з кожним окремим підприємством задля визначення фінансової потреби. На основі цього будуть прийняті зміни до держбюджету.

опалювальний сезон Запоріжжя

Втім, варто сказати, безпосередня фінансова підтримка з боку держави розпочнеться вже після старту опалювального сезону, скоріш за все вже у 2022 році.

Стосовно технічної підготовки до опалювального сезону Запоріжжя. Готовність будинків складає – 82, 7%, підприємств еплопостачання – 80,1%, водопровідно-каналізаційного господарства – 85, 1%. На виконання підготовчих та ремонтних робіт об’єктів теплопостачання  використано 68, 6 мільйонів гривень, на підготовку будинків – 141, 5 млн.

фото – Мінрегіон