Інцидент стався на вихідних, 11 вересня, в місті Бердянську близько 18:17. Під час ДТП постраждав пішохід. У ЗМІ одразу ж з’явилася інформація, що за кермом знаходився один із депутатів місцевої міської ради. Пізніше це підтвердили в поліції.

Встановлено, що водій BMW Х5 1977 року народження керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Їдучи проїзною частиною Мелітопольського шосе та в районі АЗС «ОККО» не впорався з керуванням й здійснив виїзд на розділову смугу, в результаті чого влетів в електроосвітлення. Водій не зупинився, продовжив рух і скоїв наїзд на чоловіка близько 50 років, який знаходився на розділовій смузі, повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.

Потерпілого забрала карета «швидкої» допомоги. Водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286-1 ККУ. В його крові виявили 2,2 проміле алкоголю.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ. Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.