В пресслужбі ГУ НП Запорізької області повідомили про перекваліфікацію справи, яка трапилась 10 вересня в одному місцевих маршрутних таксі.

Сектором дізнання відділу поліції №4 Запорізького районного управління, за погодженням з Шевченківською окружною прокуратурою, справу перекваліфіковано на ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України і водію повідомлено про підозру у скоєнні цього кримінального правопорушення. Санкція за статтею передбачає штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, того дня водій 1976 року народження намагався виштовхнути 82-річного пенсіонера з салону мікроавтобусу. Наніс чоловіку тілесні ушкодження. Пасажири не стали сидіти осторонь і заступилися за постраждалого. Все що відбувалось знімали на телефон.

Маршрут №85, де стався інцидент, обслуговував перевізник ТОВ «Правекстар». На своїй сторінці у Фейсбук міський голова Володимир Буряк пообіцяв розірвати договір з ним. Вчора, 13 вересня, в ЗОДА, під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха, відбулась нарада з перевізниками задля запобігання подібного у майбутньому.