У Запоріжжі та області триває кампанія з імунізації населення проти Covid-19. Протягом всього часу запоріжці доволі мляво «відвідували» Центри масової вакцинації. Тільки останнього тижня в місті розпочався справжній ажіотаж на вакцинацію, коли Запорізька область опинилась в «червоній» зоні.

На сьогодні в Запоріжжі працює 28 бригад вакцинації. Враховуючи великий наплив людей останнім часом, очевидно, що цього замало. Біля Центрів масової вакцинації утворюються довжелезні черги. До вакцинації населення проти коронавірусної хвороби планують залучити приватні клініки. Нещодавно голова ОДА Олександр Старух провів зустріч з керівниками клінік «Vitacenter», «Мотор-Січ» та «Клініки Святого Миколая» з цього приводу, повідомляється на сайті облдержадміністрації.

Директор департаменту здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич зауважив, що приватні медичні центри можуть допомогти в наступних напрямках – надати фахівців в Центрах масової вакцинації катастрофічно не вистачає персоналу), створити пункти щеплення на базі своїх закладів, відкрити прийом сімейних лікарів для пацієнтів, щоб зменшити навантаження на міські лікарні.

Керівники приватних клінік сказали, що готові допомогти місту. Наприклад, у «Vitacenter» вже вакцинують своїх клієнтів. У майбутньому, можливо, на його базі створять додатковий Центр масової вакцинації.
У двох інших клініках також виявили бажання долучитись до вакцинації місцевих мешканців. Однак треба вирішити питання щодо підписання відповідного пакету з Національною службою здоров’я України та навчання мобільних бригад вакцинації, для отримання сертифікату, який дозволяє робити щеплення.

Нагадаємо, з вчорашнього дня в Запоріжжі запрацювали ще три Центри масової вакцинації. Перший відкрили у ТЦ «Амстор» (пр. Інженера Преображенського, 13, Хортицький р-н), другий у ТЦ «Континент» (вул. Товариська, 39, Дніпровський р-н), третій у ТЦ «Космос Сіті» (вул. Космічна, 119, 2 поверх, Комунарський р-н).

Фото пресслужби ЗОДА