Під Вікторією Ушаковою захиталося крісло керівниці департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, яке вона займає з 2016 року. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко не задоволений її роботою, тому буде ініціювати відсторонення.

У Запоріжжі можуть відбутись чергові кадрові зміни. Про це стало відомо після робочої поїздки до нашого міста міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. На сайті МОЗ прямим текстом вказано, що посадовець незадоволений ходом вакцинації проти коронавірусної хвороби серед запоріжців. За це відповідальність він поклав на керівницю департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради Вікторію Ушакову.

«Наша система охорони здоров’я спроможна робити близько 1,5 млн щеплень на тиждень без надмірних навантажень. В середньому це 220 -250 щеплень на добу в одному пункті вакцинації. На жаль, у деяких центрах масової вакцинації логістично неправильно вибудуваний процес або неправильно розрахована кількість таких центрів. І як показала моя поїздка до Запоріжжя, все, що було неможливе, стає можливим, якщо докласти зусилля та визначити це пріоритетом. І за вчорашній день і в Запорізькій області, і в Україні зробили рекордну кількість щеплень за добу – понад 226 тисяч. І це не межа – регіони можуть і повинні нарощувати темпи далі. Але, на жаль, не всі відповідальні це розуміють, тому буду ініціювати відсторонення керівника охорони здоров’я міста Запоріжжя»

Зауважимо, Ушакова обіймає посаду з листопада 2016 року. До призначення вона працювала начальницею управління з питань охорони здоров’я, а також заступницею директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради.

Нагадаємо, вчора, 19 жовтня, Віктор Ляшко прибув до Запоріжжя із робочою поїздкою. Він разом із головою ЗОДА Олександром Старухом відвідав найбільші Центри масової вакцинації та взяв участь у відкритті нового, який розташований в Хортицькому районі.

 

Фото з сайту міськради