У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в Україні міжрегіональні пасажирські перевезення будуть здійснюватися за новими правилами.
Відтак з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів дозволені лише за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів відповідних документів:
  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.
  • документ, що засвідчує одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу «Дія»;
Віповідні правила були затвердженими 11 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України, через внесення змін до постанови №1236 щодо посилення правил пасажирських перевезень у регіонах, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки.
Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів автотранспортом, автобусами, авійаційним та залізничним транспортом міжобласного сполучення. Також зазначаємо, що правила не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень.
Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.