RegionNews розповідав, що 5 листопада на Позняках зарізали 27-річного Миколу Балабатько – сина відомого запорізького бізнесмена Олега Балабатько. Правоохоронці прокоментували інформацію щодо того, що ймовірно хлопця зарізали через те, що він спілкувався українською мовою.

Розбитий горем батько померлого Миколи, в одному з коментарів написав, що нібито злочинець – мешканець Луганська і вбивство відбулася через українську мову. Цю версію підхопило багато місцевих та всеукраїнських ЗМІ. Журналісти BBC звернулись до правоохоронців, щоб з’ясувати обставини. Однак в поліції зауважили, що наразі бракує, доказів, що конфлікт стався через мову, і, начебто свідків події немає. Триває перевірка щодо мовного аспекту вбивства.

Нагадаємо, у п’ятницю між двома чоловіками на проспекті Петра Григоренка з невідомих причин стався конфлікт, який переріс в бійку. В результаті якого один з учасників ударив свого опонента ножем у груди. Поліцейські вилучили у 26-річного місцевого мешканця закривавлений ніж. Підозрюваного затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловік знаходиться під вартою без права внесення застави.