Відучора, 1 листопада, Київ перейшов до «червоної» зони епідемічної небезпеки. В столиці ввели жорсткі обмеження. Школярі 1-11 класів навчаються дистанційно. Багатьох цікавить, коли учні повернуться за парти.

На це питання спробував відповісти начальник Головного управління Держпродспоживслужби міста Києва Олег Рубан під час етеру на «24 каналі». За його словами, вирішальним буде цей тиждень. Якщо кількість захворювань на коронавірус зростатиме й далі – учні навчатимуться дистанційно. В разі зменшенні нових захворювань школярів на вірус «Дельта» – посадовці на чолі з медиками почнуть обговорювати можливість очного навчання в закладах середньої освіти.

Зауважимо, восени вірус «Дельта» почав вражати дітей. У столиці нараховується понад 900 тисяч учнів та учителів, тож влада вжила заходів, щоб діти менше контактували один з одним.

Нагадаємо, 28 жовтня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про переведення столиці до «червоної» зони епіднебезпеки. Відтепер в транспорт пускають тільки з сертифікатом про вакцинацію або ПЛР-тест, школярів перевили на дистанційне навчання, заклади харчування, фітнес-центри, ЦНАПи тощо працюватимуть тільки за умови щеплення всіх співробітників та відвідувачів.

На головній – фотоілюстрація