Як повідомляв RegionNews сьогодні, 22 грудня, проходить одинадцята сесія Запорізької міськради. Депутати вже встигли ухвалити бюджет на наступний рік й інші важливі питання, однак не змогли скасувати рішення, що Запоріжжя – «територія без НАТО».

Сьогодні депутати мали можливість скасувати рішення від 2006 року, про проголошення Запоріжжя «території без НАТО». Перед голосуванням слово взяли депутати від Європейської Солідарності, які наголошували на важливості прийняття даного рішення. Наприклад, на думку Андрія Согоріна через те, що свого часу депутати проголосували за це, Північноатлантичний альянс може вважати, що частина України не підтримує вступ до блоку. І це в той час, коли було оприлюднено дані щодо масштабної концентрації російських військ біля кордонів України.

Також В’ячеслав Зайцев нагадав, що 2019 року набув чинності Закон України про зміни до Конституції щодо курсу на вступ до ЄС та НАТО: визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Ніякі доводи не допомогли. Депутати вкотре провалили голосування.

Нагадаємо, 2006 року Запорізька міська рада проголосила територію Запоріжжя – територію без НАТО. Тобто Запоріжжя не давало згоду на присутність в місті Натовських військ, інструкторів, інспекторів та інших представників НАТО тощо.

Читайте також: «ПРОТИ» ГЕНДЕРУ ТА «ЗА» ТРАДИЦІЙНІ СІМЕЙНІ ЦІННОСТІ: ДЕПУТАТИ ЗОР ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ВР