Сьогодні, 3 листопада, о 12:00 у Запоріжжі, як і в інших обласних центрах, під будівлею Запорізької обласної державної адміністрації відбувся мітинг проти «примусової вакцинації». Під час акції відбулась сутичка між правоохоронцями та учасниками.

На сайті ГУНП Запорізької області вказано, що співробітники поліції задокументували порушення карантинних обмежень. Учасники «антиковідного мітингу» не дотримувались норм карантинних обмежень – дистанції, більшість не одягали медичні маски. Людей просили не порушувати правила, однак вони не дослухались.

П’ятеро громадян, які свідомо не виконували законні вимоги працівників поліції та провокували правоохоронців та інших учасників зібрання, були затримані згідно зі статтею 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час затримання один з чоловіків впав на землю. Співробітники поліції надали йому першу невідкладну медичну допомогу і викликали швидку допомогу. З метою діагностування травм, потерпілого направили до лікувального закладу.

Було затримано п’ятеро порушників згідно зі ст. КУпАП, четверо з яки доставлені до підрозділу поліції. Один громадян під час штовханини отримав ушкодження. Портал «Акцент» пише, що чоловік під час падіння отримав серйозну травму. Його госпіталізували.

Призначено службове розслідування. У разі встановлення порушень, матеріали направлять до Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, вранці 3 листопада в Києві антивакцинатори перекрили частину Урядового кварталу.

Фото з сайту Акцент