3 листопада на мітингу «антиковідників» проти “примусової вакцинації” відбулась сутичка між правоохоронцями і учасниками. Один з громадян отримав тілесні ушкодження. Наразі проводиться розслідування.

На сайті ГУНП Запорізької області повідомляють, що відповідно до вимог 17 Дисциплінарного статуту Національної поліції України, затвердженого Законом України від 15 березня 2018 року № 2337-VІІІ, та статті 70 Закону України «Про Національну поліцію» на час проведення службового розслідування, одного з поліцейських відсторонено.

З метою повного та об’єктивного з’ясування всіх обставин вчинення поліцейськими дисциплінарного проступку, відповідно до вимог статті 17 Дисциплінарного статуту Національної поліції України, затвердженого Законом України від 15 березня 2018 року № 2337-VІІІ, та статті 70 Закону України «Про Національну поліцію» на час проведення службового розслідування поліцейського, який може бути причетний до нанесення тілесних ушкоджень одному з активістів під час проведення антиковідного мітингу 3 листопада біля будівлі Запорізької обласної державної адміністрації, відсторонено від виконання службових обов’язків.

Нагадаємо, мітинг відбувся під будівлею Запорізької обласної державної адміністрації. Співробітники поліції задокументували порушення карантинних обмежень. Учасники «антиковідного мітингу» не дотримувались норм карантинних обмежень – дистанції, більшість не одягали медичні маски. Людей просили не порушувати правила, однак вони не дослухались.  Затримано п’ятеро порушників згідно зі ст. КУпАП, четверо з яки доставлені до підрозділу поліції. Один громадян під час штовханини отримав ушкодження.

У соціальних мережах опублікували відео, як правоохоронці застосовують сули стосовно деяких присутніх.

Фото сайту “Акцент”