На дев’ятнадцятий день російського вторгнення ворог продовжує активно застосовувати артилерію, танки, гранатомети, міномети та гелікоптери, використовує цивільну інфраструктуру для військових потреб. Війська рф намагається просунутися у Запорізькому напрямку.

Водночас зазначається, що станом на 14 березня 6:00 окупанти зазнають значних втрат у напрямку Мелітополь-Василівка, завдано нищівних ударів по тиловій інфраструктурі – польових базах і складах з метою порушення логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих території у Запорізькій області, повідомляється на офіційному Телеграм-каналі голови ЗОВА Олександра Старуха.

Вчора радник МВС Антон Геращенко у своїй соцмережах розмістив інформацію, що під Василівкою було знищено близько 200 одиниць військової техніки росіян – вся техніка, що вони накопичували поблизу Мелітополя.

Оновлення. За словами радника голови Офісу Президента Олексія Арестовича:

За попередніми даними, близько 50 одиниць техніки було знищено. Не 200, як спочатку повідомили. Сама колона була 200. Коли подивилися скільки знищено – четвертинка, 50, але і це дуже добре, дуже багато. Це значить цей підрозділ обмежене придатний

Нагадаємо, 13 березня, о 8:30 окупанти взяли у полон міського голову міста Дніпрорудне у Василівському районі Запорізької області – Матвєєва Євгенія Сергійовича.

На головній – фотоілюстрація