Плавкран «Захарій» завершив свою роботу на запорізьких мостах і скоро повернеться до Туреччини. У зв’язку із цим, сьогодні, 22 грудня, голова ЗОДА разом з керівництвом САД Запорізької області привітали команду плавкрану.

Минулого тижня найбільший плавкран Європи Lifting LK-800 “Захарій” встановив останню опору і виконав план робіт на запорізьких мостах, про це повідомляється на сайті відомства.

Найбільший плавкран Європи прибув до Запоріжжя 6 січня 2021 року, для будівництва 10-ї споруди мосту через р. Дніпро. Спеціально для роботи на запорізьких мостах вантажопідйомність Lifting LK-800 збільшили з 680 до 800 тонн.

Іноді монтувати прогони доводилося буквально з точністю до міліметра – і кожен з вас блискуче впорався з цим завданням, – розповідає Старух.

Також стало відомо, що цього року не буде частково відкрито рух для транспорту на вантовому мосту, як було обіцяно раніше. Втім відкриття має відбутися вже у 2022 році:

І запрошую наступного року на урочисте відкриття мостових переходів, – додає посадовець.

Для довідки: Захарій LK-600 – несамохідний плавучий кран з вантажопідйомністю 800 тонн, один з найпотужніших кранів в Україні. Кран був побудований на суднобудівельному заводі «Ленінська кузня» м. Києва у 2009 році.

Фото пресслужби ЗОДА

Читайте також: ОБЛІТ АВТОТРАНСПОРТНОЇ МАГІСТРАЛІ ЧЕРЕЗ Р. ДНІПРО У М. ЗАПОРІЖЖЯ – ВІДЕО