Під час патрулювання на території Національного заповідника «Хортиця» було виявлено та знищено сім петель. На щастя, жодна тваринка поки не постраждала.

Не дивлячись на негоду групам інспекторів служби режиму та співробітникам сектору охорони природи Заповідника доводиться патрулювати острів в посиленому режимі. Адже після випадання снігу активізувалися браконьєри, повідомляється на сторінці у Фейсбук Хортиця Національний заповідник – Khortytsia National Reserve. 

Вже було знайдено сім петель. Це менше ніж за аналогічний період минулих років. Втім розслаблятися ще рано.

Боротьба з цим ганебним явищем ускладнюється тим, що таких браконьєрів зазвичай практично неможливо відрізнити від звичайних відвідувачів – звичайне вбрання та невеликий рюкзак на спині, в якому можуть знаходитися сотні петель або кілька впольованих зайців чи фазанів. Тому головним засобом боротьби з цим видом браконьєрства є щоденне патрулювання, виявлення петель та їх знищення до того як в них встигнуть потрапити дикі тварини. Найчастіше знаходять петлі, встановлені на фазанів чи зайців. Значно рідше – на козуль чи кабанів, адже велику здобич значно важче непомітно вивезти з острова та більший ризик бути поміченим.

Відвідувачів острова просять повідомляти, якщо вони зайшли браконьєрську петлю за номером 280-60-60 або zapovidnik@ukr.net. Також можна інформувати у соцмережах. В разі виявлення осіб, які встановлюють пастки чи пересуваються зі зброєю або переміщають мертвих диких тварин, треба негайно викликати поліцію «102».

Нагадаємо, запорізький біолог Валерій Кємєнов під час прогулянки в плавневому лісі на о. Хортиця виявив сліди бобрів – погризені стовбури Під час дослідження території підтвердився факт, що дерева погризли бобри річкові. Наразі науковці досліджують звідки вони могли тут взятисядерев. Це вперше за п’ятдесят років, коли на острові вдалося виявити цих гризунів.

Фото зі сторінки у Фейсбук