На сайті Запорізької міськради з’явився проєкт рішення згідно з яким КП «Градпроєкт» має надати поворотну фінансову допомогу КП «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту».

Коштом прибутку одержаного від фінансово-господарської діяльності КП «Градпроєкт» має виділити 393 829 грн «Запорізькому центру диспетчеризації громадського транспортного транспорту». Ця сума, начебто, забезпечить «якісне функціонування підприємства». КП бере на себе зобов’язання повернути борг 31.12.2022 року (393 829 грн, проценти не нараховуються).

Зауважимо, 2018 року за програмою «Про затвердження Програми розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту у місті Запоріжжі на 2017-2019 роки», було створено центр диспетчеризації за бюджетний кошт (статутний фонд – 100 000  тис. грн). Мета – підвищення якості роботи громадського транспорту, організації процесу диспетчеризації пасажироперевезень, покращення оперативності, якості послуг, що надають населення та з метою організації розвитку транспортної інфраструктури у м. Запоріжжі.

Зважаючи на кількість скарг від пасажирів на перебої з транспортом у місті тощо, складно сказати, що новостворене КП сильно виплинуло на якість.

Нагадаємо, мешканцям Запоріжжя таки не уникнути чергового підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті. Перевізники озвучили «економічно-обгрунтований» тариф на проїзд від 10 до 14 гривень.

На головній – фотоілюстрація