Схоже мешканцям Запоріжжя таки не уникнути чергового підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті. Тішить, що цього разу проводитимуть консультації з громадянами з цього приводу. На своєму Телеграм-каналі Анатолій Куртєв анонсував, що обговорення відбудуться наступного тижня.

Перевізники озвучили «економічно-обгрунтований» тариф на проїзд від 10 до 14 гривень. У муніципальному транспорті проїзд може коштувати до 10 грн. Куртєв зазначив, що здорожчання неминуче. Зараз головне – усім сторонам (перевізникам та пасажирам) визначити прийнятну ціну.

Але при цьому ми не можемо не брати до уваги той факт, що з часу останнього перегляду тарифів витратна частина підприємств-автоперевізників суттєво зросла. На нараді із заступниками міського голови ми обговорили механізм формування тарифів на послуги з перевезення пасажирів та економічне обґрунтування цих тарифів. Вартість проїзду формується з урахуванням обстеження пасажиропотоків, протяжності маршрутів та витратної частини компаній-перевізників, а саме заробітних плат водіїв, вартості запчастин, пального, обслуговування транспортних засобів тощо.

Нагадаємо, в травні 2021 року в запорізьких маршрутках підвищилась вартість проїзду з 6 до 8 грн, а у муніципальному транспорті на 1 гривню (з 4 до 5 грн).

На головній – фотоілюстрація