Сьогодні, 15 лютого, провели позачергову сесію Запорізької міської ради. Відповідне Розпорядження про скликання сесії в.о. міського голови Анатолій Куртєв підписав вчора. 

Основне питання стосувалося затвердження Міської цільової програми сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань Запорізької міськради територіальної громади. Депутатам треба було переглянути бюджет, щоб знайти гроші на підрозділи територіальної оборони. Зібрання мало відбутися об 11:00, однак з невідомих причин його перенесли на годину. На початку зареєструвалося 47 депутатів. Попри запеклі суперечки депутати проголосували за проєкт Про затвердження Міської цільової програми сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони.

Виділено три млн грн додаткових коштів на територіальну оборону міста. З цієї суми 2,5 млн грн піде на ремонт приміщення, де буде розташовуватися приміщення тероборони. Присутні, включно зі Слугами народу, визнали, що цього замало, всі потреби сума не покриє. Однак запевнили, що деякі пункти будуть корегуватися, до то ж центральна влада має надати кошти.

Окремо депутати міськради зберуться, щоб обговорити програму, фінансування тощо.

Нагадаємо, в м. Енергодарі проводиться ремонт будівлі для розташування тероборони.  Підрозділи територіальної оборони створюються по всій країні, переважно у районних центрах. Та оскільки в місті енергетиків Василівського району знаходяться стратегічно важливі об’єкти, було прийнято рішення, що батальйон тероборони розташовуватиметься саме в м. Енергодарі.

Чтайте також: НАСТУПНОГО ТИЖНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ СЕСІЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ МІСЬКРАДИ